Afvallen / afslanken / diëten (coaching)

Afvallen/afslanken en op gewicht blijven.

Afvallen en op gewicht blijven is voor vele van ons een groot probleem. Het afslanken wil meestal door middel van één van de vele voorhanden zijnde diëten nog wel lukken, maar het op gewicht blijven is vaak een lastige opgave. De meeste diëten zijn lastig vol te houden en valt men vaak weer in het oude patroon (jojo effect).

We hebben allemaal leren eten. Slechts weinigen hebben geleerd wat nu echt gezond en verantwoord eten is. Het enige wat de meeste van ons hebben meegekregen is dat we onze bord leeg moeten eten en is ons geleerd dat vetten slecht zijn. Van kinds af aan werden we getroost en beloond met zoetigheden. Deze suikers (koolhydraten) zijn vaak de oorzaak van overgewicht (obesitas). Denk hierbij ook aan witbrood, pasta’s.

Velen van ons gunnen onszelf te weinig te tijd om een verantwoorde en gezonde maaltijd te maken en doen wij ons te goed aan kant en klaar maaltijden, welke in de regel een teveel aan koolhydraten, vetten en zout bevatten. Vooral een verkeerde verhouding van deze voedingsstoffen (macronutriënten) zijn de oorzaak van ons overgewicht. Hier komt bij dat we steeds minder zijn gaan bewegen. Ongemerkt is er geen balans meer tussen de inname en het verbruik van het aantal calorieën.

Door misleidende verpakkingen gaat dit vaak ongemerkt en zijn we vaak door misleidende claims in de veronderstelling dat we gezond eten. Ook dieetrepen, shakes en andere supplementen vormen geen basis voor een goed dieet

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking heeft te kampen met overgewicht (bron).
1 op de 14 Mensen leidt aan diabetes, negen op de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2  (bron) een ‘welvaartsziekte’ welke veelal  genezen/voorkomen kan worden door het minderen van het eten van koolhydraatrijk voedsel. Vooral de consumptie van ‘eenvoudige’ koolhydraten (wit brood / pasta / aardappelen) hebben een enorme invloed op de bloedsuikerspiegel.

Wij van  maken u bewust van uw eetpatroon en uw levenswijze. Onder deskundige begeleiding coachen wij u en maken u bewust van uw gewoontes. Dit is meer dan een doorsnee dieet, welke in de regel op lange termijn moeilijk vol te houden zijn. Vaak maken deze diëten gebruik van maaltijdvervangers en/of diverse (dure) afslankpillen. Op de korte termijn zult u hiervan afvallen, maar als u uw normale patroon weer oppakt zult u zien dat u snel weer op of boven uw oude gewicht zit.

Het is belangrijk dat uw eetpatroon en levenswijze blijvend veranderd.

Neem contact met ons op ons voor een gratis vrijblijvende intake. Wij streven ernaar deze intake bij u thuis (omgeving Soest) in uw vertrouwde omgeving te doen. Daar waar mogelijk en wenselijk in het bijzijn van uw partner en eventuele andere gezinsleden. Voorafgaande aan het onderzoek krijgt u van ons een vragenlijst (anamnese formulier) met daarin een aantal vragen betreffende uw huidige eet en leefgewoonten.

Na deze intake zullen wij samen met u het traject opstarten, dit doen wij altijd aan de hand van de SMART methode (Of het nu gaat om afslanken/voedingsadvies/levenswijze verandering)

Specifiek: wat wilt u bereiken.
Meetbaar: wij volgen nauwgezet uw resultaten en uw nieuwe levensstijl.
Acceptabel: wij moeten het beide eens zijn over de beoogde doelen.
Realistisch : het beoogde doel met wel haalbaar zijn.
Tijdsgebonden : binnen welke tijd willen wij ons doel bereiken.

Wij hechten vooral veel waarden aan de zogenaamde klik: er moet wederzijds vertrouwen zijn!

 

 

Deel dit