Word lid van onze Facebook groep en wissel informatie / recepten uit.Aanmelden

Chiazaad crackers

chiazaad crackers

Chiazaad crackers

Heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld lijnzaadcrackers

Blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten in onze groep GrootsGezond
www.facebook.com/groups/GrootsGezond/

 

 

 

 

Chiazaad crackers


Ingrediënten
  • 50 gram chiazaad
  • 100 mililiter water
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 50 gram amandelmeel
  • 15 gram sesamzaad
  • 15 gram olie (milde olijf, zonnebloem of bijv. lijnzaadolie)
  • snufje zout
  • 1 ei
Bereiding:
  1. De Chiazaadjes ongeveer een half uur laten weken in het water tot het “dril” wordt .

  2. Oven voorverwarmen op 180º C .

  3. De rest van de ingrediënten bij de chiazaadjes doen en roeren tot het deeg wordt.

  4. Op een bakplaat bakpapier leggen en het deeg erop storten dan zo dun mogelijk uitrollen. Dat gaat het makkelijkst door er een stuk vershoudfolie/plastic op te leggen en dan uit te rollen met een deegroller of fles. Als je een mooi vierkant hebt het deeg vast voorsnijden tot crackers. 

  5. De crackers 25 minuten op 180º C bakken. 

  6. Na de baktijd de oven uitzetten en de crackers omdraaien dan terug de oven in om de achterkant nog even te laten drogen (ongeveer 10min) .Als het goed is kun je de crackers nu heel makkelijk van elkaar af breken. 

Deel dit