Groots koolhydraatarm / koolhydraatbeperkt vloerbrood

De basis van dit koolhydraatarm/koolhydraatbeperkt vloerbrood zijn tarwegluten (dit zijn de eiwitten van tarwe) Dit brood benadert de smaak van ‘echt’ brood en heeft een bijzonder krokante korst. In plaats van noten kun je ook diverse soorten zaden gebruiken. Recept Afdrukken Groots koolhydraatarm / koolhydraatbeperkt vloerbrood De basis van dit koolhydraatarm/koolhydraatbeperkt vloerbrood zijn tarwegluten (dit zijn de eiwitten van tarwe)...Lees verder

Koolhydraatarm-Hennepmeel brood

Brood, hennepmeel

Enige tijd geleden hadden we hennepmeel gekocht. Gezien de ervaringen die ik had met tarwegluten ben ik op het idee gekomen om van de 2 ingrediënten een koolhydraatarm brood te maken. Hennepmeel bevat slechts 1 Kh per 100 gram Het is zeer eiwitrijk en zit boordevol vezels. Er hadden achteraf wellicht wat meer noten en zaden in gekund. Recept Afdrukken...

Croissants – koolhydraatarm bladerdeeg

Deze koolhydraatarm / koolhydraatbeperkt croissants zijn gemaakt van koolhydraatarm bladerdeeg uit tarwegluten (eiwit van de tarwe) en sojameel. Je moet er de tijd voor nemen. Recept Afdrukken Croissants Maaltijd Lunch, Ontbijt Keuken Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt Prep Tijd 1 uur Kook Tijd 25 minuten Passieve Tijd 1 dag Porties 10 stuks Ingrediënten Croissantdeeg 100 gram tarwegluten75 gram sojameel2 gram zout7 gram instant...

Scroll to top