Brood: hennepmeel / noten / zaden
Dit koolhydraatarme brood kent als basis hennepmeel en tarwegluten en is rijkelijk gevuld met noten en zaden.
Porties Prep Tijd
24sneetjes 75minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
24sneetjes 75minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten
Ingrediƫnten
Instructies
Voorbereiding
  1. Gebruik bij voorkeur een krachtige keukenmachine met kneedhaken. Vooral in het begin is het deeg vrij nat, maar dat veranderd snel
  2. Rooster de zaden voorzichtig in een pan. Laat ze niet te bruin worden en beweeg de pan regelmatig om verbranden te voorkomen. Laat ze daarna uit de pan afkoelen
Deeg
  1. Voeg achtereenvolgens in de kom het volgende ingrediĆ«nten toe: – olie (verdeel dit ook over de zijkant van de kom om plakken te verminderen) – water – zout – eieren – tarwegluten – hennepmeel – lijnzaad – gist – noten
  2. Zet de keukenmachine op een lage stand en kneed ongeveer een minuut of 5
  3. Laat het deeg ongeveer half uur rust
  4. Kneed nogmaals een minuut of 5
  5. Verwarm oven voor op 30 graden (ja je leest het goed)
  6. Doe het deeg in een broodblik (bedek dit eventueel met bakpapier)
  7. Laat het brood ongeveer 30 minuten rijzen in de lauwe oven
  8. Haal het brood uit de oven en verwarm de oven voor op 230 graden
  9. Als de oven op temperatuur is bak je het brood ongeveer 10 minuten op 230 graden Verlaag de temperatuur naar 200 graden en bak het nog ongeveer nog 40 minuten (niet uit de oven halen)
  10. Haal brood zo snel mogelijk uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster
  11. Snij het in zo dun mogelijke plakken.
Deel dit: