Deze heerlijke romige knoflooksaus is gemaakt van Turkse yoghurt met mayonaise.
Normaal gesproken doen we er bieslook stengels in, maar deze keer hebben we de bloemen van de bieslook gebruikt. Deze hebben een lichte uiensmaak en het ziet er ook kleurig uit.
Ook heerlijk voor bij de bbq.
Sauzen maken gaan hier meestal op gevoel, vandaar dat er geen exacte hoeveelheden bij staan.
Voor meer recepten: word lid van onze facebookgroep!
Beginnen met een koolhydraatarm / koolhydraatbeperkt / keto dieet?
Laten we eens samen berekenen hoeveel je zou moeten eten..
Porties |
|
Ingrediënten
- 2 delen turkse yoghurt
- 1 deel mayonaise
- 1 scheutje citroensap
- knoflook geperst (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Pers de knoflook
- Meng alle ingrediënten goed door.
Notities
Optioneel kan er ook wat zoetstof in (voor als de knoflook te scherp is)