Enige tijd geleden hadden we hennepmeel gekocht.
Gezien de ervaringen die ik had met tarwegluten ben ik op het idee gekomen om van de 2 ingrediënten een koolhydraatarm brood te maken.
Hennepmeel bevat slechts 1 Kh per 100 gram
Het is zeer eiwitrijk en zit boordevol vezels.
Er hadden achteraf wellicht wat meer noten en zaden in gekund.
Recept Afdrukken
Koolhydraatarm hennepmeel brood
Instructies
Kneed alle ingrediënten (met uitzondering van de noten) met de hand of een krachtige mixer.
Als het een mooie bal is geworden, laat het dan een half uur rusten op een warme plek
Kneed het deeg nogmaals voor 3 minuten en voeg de gehakte noten toe
Maak een mooie 'worst' van het brood en leg het in een bakblik
(bekleed deze zelf altijd met bakpapier)
Laat het om een warme plek 45 minuten rijzen
Verwarm de oven voor op 230 graden (boven/onderwarmte)
Zet het brood in de oven.
Verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 200 graden en bak nog 30 minuten.
De totale tijd in de oven is dus 50 minuten.
Houd goed de kleur in de gaten: als het brood te donker wordt aan de bovenkant: afdekken met aluminiumfolie.