De basis van dit koolhydraatarm/koolhydraatbeperkt vloerbrood zijn tarwegluten (dit zijn de eiwitten van tarwe)
Dit brood benadert de smaak van ‘echt’ brood en heeft een bijzonder krokante korst.
In plaats van noten kun je ook diverse soorten zaden gebruiken.
Recept Afdrukken
Groots koolhydraatarm / koolhydraatbeperkt vloerbrood
De basis van dit koolhydraatarm/koolhydraatbeperkt vloerbrood zijn tarwegluten (dit zijn de eiwitten van tarwe)
Dit brood benaderd de smaak van 'echt' brood en heeft een bijzonder krokante korst.
In plaats van noten kun je ook diverse soorten zaden gebruiken.
Instructies
-
Kneed hiervan een soepel deeg (ik gebruik hiervoor een Kitchenaid.
Maar kan uiteraard ook met de hand.
Laat het deeg 45 rijzen op een temperatuur van rond de 30 graden (ik gebruik hiervoor de oven)
Kneed het deeg nogmaals kort
-
Laat het nogmaals 45 minuten rijzen
Verwarm de oven voor op 230 graden (boven/onder warmte)
Bestuif het brood en de warme oven met water
(hierdoor krijg je de krokante korst)
Bak het brood gedurende 30 minuten op 230 graden
Draai de temperatuur terug naar 180
en bak het brood nog ongeveer 20 minuten