Heerlijk koolhydraatarm notenbrood

Porties |
|
Ingrediënten
- 8 stuks eieren
- 125 gram plantaardige melk (ongezoete amandel of soja melk)
- 4 theelepels azijn
- 450 gram gemengde noten ( ik heb 200 pecan, 200 walnoten en 50 pinda’s gebruikt)
- 75 gram kokosmeel
- 2 theelepel baksoda
- 1 theelepel zout
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180 ⁰ C en onder in de oven een schaal zetten met daarin een laag water Een bakblik met bakpapier bekleden
- De eieren, melk, azijn, noten, baksoda, en zout in een blender doen en blenderen tot een gladde massa/beslag.
- Kokosmeel aan het beslag toevoegen en nog even mixen .het resultaat is een dik beslag is het te dik dan evt. 2 eetlepels water toevoegen
- Beslag in het bakblik doen en het brood afbakken in 60 tot 70 minuten. Vanbinnen moet hij droog zijn dat kun je controleren met een satéprikker.
- Het brood 30 minuten laten afkoelen in het blik en dan uit de vorm verwijderen en helemaal laten afkoelen.
Notities
Tip: vries ze in plakjes in