Porties |
|
Ingrediënten
Bodem
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram roomboter
- zoetstof naar smaak
Vulling
- 800 gram roomkaas
- 3 stuks eieren
- 1 eetlepel citroenrasp
- 1 theelepel vanille extract
- 70 gram erythritol
Topping
- 1000 gram aardbeien diepvries
- 1 stuk gelatine blaadje
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Topping
|
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180⁰C
- Smelt de boter en roer daar de amandelmeel en zoetstof door
- Doe de deeg in een met bakpapier beklede springvorm en bak het in 10 minuten af
- Mix de roomkaas met de eieren, citroensap, vanille en erythritol en giet dit op de bodem
- Bak het geheel 50 minuten
- Laat het gelatine blaadje in een beetje water weken
- Kook ongeveer de helft van de aardbeien in een pannetje zacht en pureer ze daarna met een staafmixer of in een blender tot saus.
- Doe de saus terug in het pannetje. Knijp het overtollige water uit het gelatine blaadje en smelt het blaadje in de saus .
- Verdeel de overige (hele) aardbeien over de bovenkant van de cheesecake en schenk daar de saus overheen.
- Laat het geheel minimaal 4 uur in de koelkast opstijven