Deze heerlijke koolhydraatarme pasta is gemaakt met tarwe gluten (de eiwitten van tarwe)
Prep Tijd | 90 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
2 personen
|
Ingrediënten
Pasta
- 100 gram tarwegluten
- 100 gram lupinemeel
- 2 stuks ei
- 40 gram water
Carbonare
- 250 gram spek
- 1 stuks knoflook
- 40 gram parmezaanse kaas + wat extra om eroverheen te strooien
- 4 stuks eieren
Ingrediënten
Pasta
Carbonare
|
|
Instructies
Pasta
- Voeg het geheel bij elkaar en kneed net zo lang tot er een stevige bal ontstaat.
- Laat minimaal uur rusten in de koelkast.
- Rol met behulp van een pastamachine dunne plakken en maak er vervolgens tagliatelle van of spaghetti.
- Kook deze 3-4 minuten (met zout)
Carbonare
- Wrijf de pan in met knoflook Klop de eieren met wat peper en zout. Meng de kaas erdoor heen
- Verhit de pan
- Bak de spek met de knoflook
- Verwijder na het bakken de knoflook
- Mix het ei met de kaas
- Als de pasta klaar is vermeng je deze met de ei/kaas mengsel.
- Meng als laatste de spek erdoorheen.
- Let op pan niet op het vuur zetten: ei mag niet gaan stollen.