Pasta carbonare
Maaltijd
Hoofdmaaltijd
,
Lunch
Keuken
Koolhydraatarm
,
Koolhydraatbeperkt
Porties
Prep Tijd
2
personen
90
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
2
personen
90
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
Pasta
100
gram
tarwegluten
100
gram
lupinemeel
2
stuks
ei
40
gram
water
Carbonare
250
gram
spek
1
stuks
knoflook
40
gram
parmezaanse kaas
+ wat extra om eroverheen te strooien
4
stuks
eieren
Instructies
Pasta
Voeg het geheel bij elkaar en kneed net zo lang tot er een stevige bal ontstaat.
Laat minimaal uur rusten in de koelkast.
Rol met behulp van een pastamachine dunne plakken en maak er vervolgens tagliatelle van of spaghetti.
Kook deze 3-4 minuten (met zout)
Carbonare
Wrijf de pan in met knoflook Klop de eieren met wat peper en zout. Meng de kaas erdoor heen
Verhit de pan
Bak de spek met de knoflook
Verwijder na het bakken de knoflook
Mix het ei met de kaas
Als de pasta klaar is vermeng je deze met de ei/kaas mengsel.
Meng als laatste de spek erdoorheen.
Let op pan niet op het vuur zetten: ei mag niet gaan stollen.
Deel dit: