Pizza Kip Koolhydraatarm

Heerlijke pizzabodem gemaakt van kipfilet.

Recept Afdrukken
Pizza Kip Koolhydraatarm
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 8 minuten
Porties
1 stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 8 minuten
Porties
1 stuks
Ingrediënten
Instructies
Als je gewone gebakken kipfilet gebruikt kun je dit deel overslaan.
  1. Oven voorverwarmen op 180º C Kipfilet laten uitlekken ,kleinmaken en 10 minuten in de oven laten drogen.
  1. Temperatuur verhogen naar 250º C als je gewone kipfilet gebruikt deze kleinmaken Kipfilet mengen met de parmezaanse kaas en het ei “deeg” op de met bakpapier beklede bakplaat storten afdekken met een stuk plastic en met een deegroller uitrollen tot een ronde bodem van ongeveer 30 cm (plastic daarna verwijderen) bak de bodem 8 minuten nu is de bodem klaar voor de topping
Notities

Idee voor een topping:

Ik heb tomatensaus gemaakt van een (groot)blikje tomatenpuree met een gesnipperde ui, teentje knoflook (geperst), verse oregano(gesnipperd) en een beetje water. Samen even koken in een pannetje en over de pizzabodem verdelen.

de pizza verder getopt met plakjes mozzarella ,gerookte kip in plakjes, een puntpaprika in reepjes en zongedroogde tomaatjes in stukjes

daarna nog 6 minuten afbakken tot de mozzarella gesmolten is .

Uit de oven halen een paar minuten laten afkoelen en daarna er wat rucola sla over verdelen.

(De bodem heeft bijna geen kh en is natuurlijk te beleggen met alles wat je lekker vindt daarna afbakken 6 tot 10 minuten ,blijf je pizza in de gaten houden zodat het niet verbrand oid)

Deel dit:
Scroll to top