Worstenbroodjes met Fat head Dough

Deze heerlijke worstenbroodjes zijn gemaakt van Fat head dough, dit is een heel veelzijdig deeg wat het ook goed doet als pizzabodem of toastjes.

 

Worstenbroodjes met Fat head Dough

Fat head dough is een heel veelzijdig deeg wat het ook goed doet als pizzabodem of toastjes. 
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 worsten
  • 125 gram mozzarella
  • 50 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 eetlepl roomkaas
  • 85 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • snufje zout
  • gevriesdroogde uitjes
  • sesamzaad

Instructies

  • Worsten voorkoken, ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn, dan het velletje verwijderen door met een mes er een snee in te maken en het af te pellen.
  • Over voorverwarmen op 220º C
  • In de tussentijd het deeg maken. Scheur de Mozzarella in stukjes en smelt deze met de geraspte kaas en room kaas in een pannetje . Het wordt een kleverig geheel maar blijven roeren tot het goed gesmolten is en gemengd . Pan van het vuur halen. Dan het zout, amandelmeel , uitjes en ei toevoegen en het geheel goed roeren tot er een kleverige deegbal ontstaat . Het deeg tussen twee vellen plastic uitrollen tot een dunne lap. Bovenste laag plastic eraf halen en het deeg in 4 stukken snijden. Op de rand van ieder stuk deeg leg je een worst. Rol de worsten voorzichtig in het deeg . Je kunt het plastic waar het deeg op ligt als een hulpje gebruiken om te rollen. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze licht in met olie , strooi wat sesamzaad over de broodjes .
  • Afbakken in de oven op 220º C in ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn ….

Notities

Vind je de amandelmeel in dit recept niet lekker kun je het ook vervangen voor 4 eetlepels kokosmeel
Deel dit:
Scroll naar boven