Porties |
|
Ingrediënten
- 1000 gram volle kwark
- 9 blaadjes gelatine
- 1 zakje Bolero limonade citroen
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram roomboter
- zoetstof naar smaak
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180⁰C
Bodem
- Smelt de boter en roer de amandelmeel en een beetje zoetstof erdoor
- Doe het deeg in een met bakpapier beklede springvorm en bak het 10 minuten
- Laat de bodem afkoelen
Vulling
- Laat de gelatine blaadjes even weken in een bakje water
- Mix in een kom de kwark en de inhoud van het zakje Bolero
- Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en doe ze met een heel klein beetje water in een pannetje en smelt de blaadjes op het fornuis .
- Giet de gelatine bij de kwark en mix het goed door.
- Giet de kwark op de afgekoelde bodem en laat het geheel opstijven in de koelkast (minimaal 4 uur)
Notities
Met de Bolero zakjes kun je de smaak van je taart makkelijk aanpassen , de citroen viel hier heel goed in de smaak maar aardbei, framboos enz. het is allemaal mogelijk…..