Word lid van onze Facebook groep en wissel informatie / recepten uit.Aanmelden

Dit koolhydraatarm brood recept kent als basis hennepmeel en tarwegluten en is rijkelijk gevuld met noten en zaden en is voor brood extreem laag in koolhydraten.

Het smaakt in tegenstelling tot vele andere recepten niet naar ei en heeft de smaak en structuur van brood.

Hennepmeel bevat maar 1,7 Kh per 100 gram. Hennepmeel zit boordevol eiwitten, aminozuren en essentiële vetzuren. Het bevat veel vitaminen (vooral B) en veel mineralen waaronder zink waardoor je energie level omhoog kan gaan. Van de vetten die hennepmeel bevatten is ongeveer 90% onverzadigd waardoor deze vetten heel goed en belangrijk zijn.

Je koopt hennepmeel bij o.a. bij de natuurwinkels. Wij gebruikten het van het merk: Rapunzel

Tarwegluten zijn de eiwitten(=gluten) van tarwemeel en bevat maar 4,8 Kh per 100 gram. Wij gebruikte het van De Zuidmolen.

Er wordt heel lijnzaad in het koolhydraatarm broodrecept gebruikt, hierdoor verlaat het grootste gedeelte weer onverteerd het lichaam. (door het snijden en goed kauwen verteerd er wel een gedeelte)

Recept Afdrukken
Brood: hennepmeel / noten / zaden
Dit koolhydraatarme brood kent als basis hennepmeel en tarwegluten en is rijkelijk gevuld met noten en zaden.
Koolhydraatarm hennepmeel brood
Prep Tijd 75 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Passieve Tijd - -
Porties
24 sneetjes
Ingrediënten
Prep Tijd 75 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Passieve Tijd - -
Porties
24 sneetjes
Ingrediënten
Koolhydraatarm hennepmeel brood
Instructies
Voorbereiding
  1. Gebruik bij voorkeur een krachtige keukenmachine met kneedhaken. Vooral in het begin is het deeg vrij nat, maar dat veranderd snel
  2. Rooster de zaden voorzichtig in een pan. Laat ze niet te bruin worden en beweeg de pan regelmatig om verbranden te voorkomen. Laat ze daarna uit de pan afkoelen
Deeg
  1. Voeg achtereenvolgens in de kom het volgende ingrediënten toe: - olie (verdeel dit ook over de zijkant van de kom om plakken te verminderen) - water - zout - eieren - tarwegluten - hennepmeel - lijnzaad - gist - noten
  2. Zet de keukenmachine op een lage stand en kneed ongeveer een minuut of 5
  3. Laat het deeg ongeveer half uur rust
  4. Kneed nogmaals een minuut of 5
  5. Verwarm oven voor op 30 graden (ja je leest het goed)
  6. Doe het deeg in een broodblik (bedek dit eventueel met bakpapier)
  7. Laat het brood ongeveer 30 minuten rijzen in de lauwe oven
  8. Haal het brood uit de oven en verwarm de oven voor op 230 graden
  9. Als de oven op temperatuur is bak je het brood ongeveer 10 minuten op 230 graden Verlaag de temperatuur naar 200 graden en bak het nog ongeveer nog 40 minuten (niet uit de oven halen)
  10. Haal brood zo snel mogelijk uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster
  11. Snij het in zo dun mogelijke plakken.
Deel dit