Roomijs, vanille

Dit recept is gemaakt met echte vanille. Door de eieren ontstaat er een zeer romig ijs.

Recept is te maken met producten welke in elke supermarkt verkrijgbaar is, zonder gebruik te maken van ‘dure’ vormpjes.

De (optionele) chocoladesaus wordt na het opschenken binnen een minuut hard (knapperig)

Recept Afdrukken
Vanille roomijs
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
4 personen
Ingrediënten
Roomijs
Knapperige chocoladesaus
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
4 personen
Ingrediënten
Roomijs
Knapperige chocoladesaus
Instructies
Roomijs
  1. Verwarm de slagroom ongeveer 10 minuten (niet laten koken) Voeg ondertussen het merg van de vanille toe, samen met het stokje Blijf goed roeren.
  1. Kluts de eidooiers in een bakje
  2. Voeg wat van de warme slagroom toe en meng dit met de eidooiers
  3. Voeg voorzichtig het eidooiermengsel toe aan de slagroom en blijf flink roeren. Verwarm dit goed roerend tot ongeveer 80 graden, totdat het mengsel wat dikker wordt. Niet laten koken: je wilt geen roerei 😉
  4. Verwijder het vanille stokje (je kan het ook nog laten zitten) Laat het geheel afkoelen en zet het daarna een nacht in de koelkast.
  5. Voeg de volgende dag de yoghurt toe en klop dit luchtig met een mixer (bolklopper)
  6. Als je een ijsmachine hebt kun je er nu ijs van draaien
  7. Heb je geen ijsmachine dan kun jel het ijs ook in de vriezer stoppen en deze regelmatig omroeren.
Knapperige chocoladesaus
  1. Smelt de chocolade Au bain-marie
  2. Als de chocolade gesmolten is voeg dan de kokosolie toe en roer dit goed door
Notities

Je kunt de zoetstof natuurlijk vervangen voor zoetstof welke je zelf graag gebruikt of in huis hebt.

Deel dit:
Scroll to top