Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 18 miunten |
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
|
Ingrediënten
- 100 gram cheddar kaas geraspt
- 30 gram boter
- 40 gram sojameel
- 20 gram water
- 1 snufje zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Doe de kaas, boter, meel, water en zout in een kom en mix/ kneed het tot een deeg. Verpak de deegbal in een stuk plastic en leg het 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180º C (boven/onderwarmte)
- Pak de deegbal uit de koelkast en rol hem zo dun mogelijk uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik vind dat het makkelijkst gaan als er een stuk plastic over het deeg heen ligt, dan plakt de deeg niet aan de roller. Het deeg moet zo dun worden uitgerold dat de bakplaat bijna helemaal bedekt is. Dan snij je de plak deeg vast voor in vierkantjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm .
- Bak de crackers af in ongeveer 18 minuten tot ze goudbruin zijn . Als ze uit de oven komen snij je nog een keer voorzichtig over de lijntjes zodat ze los van elkaar komen. Even laten afkoelen voor je ze van de plaat haalt.
Notities
kan ook met bijv. jong belegen maar dan worden ze minder pittig