Als basis voor dit brood wordt lupinemeel gebruikt. Door het gebruik van de yoghurt / eieren / boter is het brood zeer eiwitrijk en bevat het ook veel vetten.
In tegenstelling tot veel broden waar amandelmeel in verwerkt wordt is het brood niet droog.
Vergelijkbaar recept is eerder geplaatst, maar door de toevoeging van baking soda ontstaat er een beter resultaat.
Recept Afdrukken
Koolhydraatarm brood met noten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden
Smelt op een heel laag vuurtje de boter (als deze bijna gesmolten is het vuur uitzetten)
Meng alle droge ingrediënten in de keukenmachine
Voeg de eieren en de yoghurt toe
Meng deze tot een mooi mengsel
Voeg heel voorzichtig de boter toe en meng deze goed door het deeg
Bekleed een bakblik met papier
Spatel het deeg eruit en druk deze goed aan (om gaten te voorkomen)
Strijk de bovenkant glad en maak deze wat vochtig
Bak het brood ongeveer 40 minuten
Dek het brood af met alluminiumfolie
-
Zet de oven uit en laat het brood in de oven (met de deur op een kier) ongeveer een half uur staan
Stort het brood op een rooster en laat deze verder afkoelen