Brood met noten

Als basis voor dit brood wordt lupinemeel gebruikt. Door het gebruik van de yoghurt / eieren / boter is het brood zeer eiwitrijk en bevat het ook veel vetten.

In tegenstelling tot veel broden waar amandelmeel in verwerkt wordt is het brood niet droog.

Vergelijkbaar recept is eerder geplaatst, maar door de toevoeging van baking soda ontstaat er een beter resultaat.

Recept Afdrukken
Koolhydraatarm brood met noten
Prep Tijd 10 minunten
Kook Tijd 80 minuten
Passieve Tijd -
Porties
1 brood
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minunten
Kook Tijd 80 minuten
Passieve Tijd -
Porties
1 brood
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt op een heel laag vuurtje de boter (als deze bijna gesmolten is het vuur uitzetten)
  3. Meng alle droge ingrediënten in de keukenmachine
  4. Voeg de eieren en de yoghurt toe
  5. Meng deze tot een mooi mengsel
  6. Voeg heel voorzichtig de boter toe en meng deze goed door het deeg
  7. Bekleed een bakblik met papier
  8. Spatel het deeg eruit en druk deze goed aan (om gaten te voorkomen)
  9. Strijk de bovenkant glad en maak deze wat vochtig
  10. Bak het brood ongeveer 40 minuten
  11. Dek het brood af met alluminiumfolie
  12. Bak nogmaal 40 minuten
  13. Zet de oven uit en laat het brood in de oven (met de deur op een kier) ongeveer een half uur staan
  14. Stort het brood op een rooster en laat deze verder afkoelen
Deel dit:
Scroll naar boven