Ei in wolk / Egg in a cloud

In de oven gebakken schuimwolk met een eidooier.

Recept Afdrukken
Ei in wolk / Egg i a cloud
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 6 minuten
Porties
2 personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 6 minuten
Porties
2 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden (boven/onderwarmte).
  2. Bak de ontbijtspek. Doe dit zelf in een koekenpan met een lage water erin en laat het water verdampen. Leg ze op een stuk keukenpapier om af te koelen.
  3. Splits de eieren. Bewaar de hele dooier.
  4. Klop met een mixer de eiwitten stijf tot er mooie pieken ontstaan. Doe dit in een vetvrije kom.
  5. Rasp de parmezaanse kaas. en snijd de ontbijtspek in kleine reepjes
  6. Spatel heel voorzichtig de kaas en spek door het mengsel
  7. Schep 2 hoopjes eiwitmengsel op een bakplaat (met (ingevet) bakpapier) Maak met een lepel een kuiltje in het midden.
  8. Zet dit voor 3 minuten in de oven
  9. Voeg na 3 minuten voorzichtig de eidooiers toe en bak ze nogmaals 3 minuten
Deel dit:
Scroll to top