Croissants – koolhydraatarm bladerdeeg

Deze koolhydraatarm / koolhydraatbeperkt croissants zijn gemaakt van koolhydraatarm bladerdeeg uit tarwegluten (eiwit van de tarwe) en sojameel.
Je moet er de tijd voor nemen.

Recept Afdrukken
Croissants
Prep Tijd 1 uur
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 1 dag
Porties
10 stuks
Ingrediënten
Croissantdeeg
Lamineren
Afwerking
  • 1 stuks ei
Prep Tijd 1 uur
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 1 dag
Porties
10 stuks
Ingrediënten
Croissantdeeg
Lamineren
Afwerking
  • 1 stuks ei
Instructies
  1. Kneed ingrediënten voor het croissantdeeg in een staande mixer (3 minuten) of met de hand (6-8 minuten). Vorm van dit deeg een plak (geen bal), zodat dit later beter uitrolt. Laat dit minimaal een uur rusten in de koelkast (nachtje is beter)
  2. Rol het deeg uit tot een plak van zo'n 20x20 cm Snijd de boter (gebruik hier zelf een kaasschaaf voor) en bedek het deeg 3/4 deel met de boter. Vouw het deeg in vieren
  3. Nu klaar voor de 1e toer. Rol het deeg uit (gebruik zelf huishoudfolie als hulpje tegen het kapot trekken van het deeg) Vouw het in vieren. Rol het vervolgens weer uit. Vouw het weer in vieren. Dek het af met huishoudfolie en laat het 30-60 minuten rusten in de koelkast
  4. Herhaal deze stappen 3 x
  5. Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast
  6. Neem de volgende ochtend het deeg uit de koelkast en rol het zo dun mogelijk uit. Snijd het in grote driehoeken en rol hier voorzichtig croissants van (of andere vormen als bijvoorbeeld een knoop)
  7. Laat ze een afgedekt rusten
  8. Besmeer ze dun met wat ei
  9. Verwarm de oven voor op 240 graden (boven/onderwarmte)
  10. Bak ze 5 minuten op 240 graden Zet de oven op 200 graden en bak ze nog 15 minuten
Deel dit:
Scroll naar boven